چاپ انواع کاتالوگ و بروشور
کاتالوگ، معمولا بهترین شکل نمایش محصولات یا خدمات شماست. کاتالوگ وسیلهای برای بیان، آموزش و یا دستورالعمل استفاده از یک دستگاه یا کالا میباشد و یا به بیانی دیگر، در کاتالوگ بیشتر از آنکه جنبه تبلیغاتی آن مطرح باشد، جنبه آموزشی آن مورد تاکید و توجه است. طراحی کاتالوگ نیز نسبت به مقدار و حجم اطلاعات صورت میگیرد و تعداد صفحه، به هر میزان هم که زیاد باشد، تاثیری در چارچوب و قوانین طراحی کاتالوگ ندارد.
بروشور، بروشور کتابچه و یا راهنمای معرفی جزئیات کالا، خدمات، امکانات، فواید، نحوه مصرف، قیمت و مواردی از این دست در مورد کالا یا خدمات میباشد که از طرف تولید کننده و یا ارائه دهنده محصول به مصرف کننده و یا مشتری به منظور معرفی دقیق و راهنمایی در استفاده ارائه میگردد.
تفاوت بروشور و کاتالوگ
کاتالوگها در واقع برای شرکتهای عرضهکننده کالا و خدمات، واسطهها و توزیعکنندههای کالا، طراحی و چاپ میگردند، اما بروشور مورد استفاده مصرف کننده نهایی قرار میگیرد.
اصولا وقتی طراحی بروشور را آغاز میکنید باید به این نکته توجه داشته باشید که اساسا این برگ، قرار است به دست آخرین نفری که میخواهد این محصول را مصرف نماید، برسد.
طراحی و چاپ بروشور، بسیار کم هزینهتر از طراحی و چاپ کاتالوگ میباشد و اصولاً در کاغذهایی با گرم پایین و در تیراژ بالا، چاپ میشوند
بروشورها حاوی نکات و اطلاعاتی هستند که مصرف کننده در زمان مصرف کالای خریداری شده راهنمایی میکنند.
بروشورها در اندازه و سایزهای مختلف چاپ میشوند و هیچ اندازه استانداردی برای آنها وجود ندارد. آنها میتوانند لتدار یا منگنهای باشند. لتدار آن میتواند سه لت یا دو لت و یا ...باشد
استانداردهاي بروشور
نكاتي كه بايد پيش از شروع طراحي بروشور مد نظر داشت:
- موضوع يا هدف اين بروشور چيست؟
- مخاطب كيست؟ اگر بيش از يك مخاطب وجود دارد، شايد بخواهيد كه چند بروشور طراحي كنيد.
- مشتري چگونه از اين محصول يا خدمات استفاده خواهد كرد؟
- چه اطلاعاتي در متن بايد لحاظ شود؟
- چه كسي متن آگهي را خواهد نوشت؟
- پيام چيست؟
نکات مهم در طراحی
- در طراحی بروشور، همواره خود را در جایگاه مخاطب آن قرار دهید.
- اطلاعات بايد به ترتيب اهميت، چیده شوند.
- اطلاعات بايد ساده و صريح ارائه شود.
- صفحات جلد بايد با هم همخوانی داشته باشند.
- لتههاي جلد بايد ازنظر طرح و اطلاعاتي كه ارائه ميدهند همخوان باشند.
- صفحات بايد از نظر بصري متعادل و متوازن باشند.
- تصاوير و عكسها بايد با متن هماهنگ باشند و جلوه بصري صفحه را تقويت كنند. نبايد متن و اطلاعات را تحت الشعاع قرار دهند. كاغذي كه انتخاب ميكنيد بايد متناسب با طرح بروشور باشد و به آساني تا بخورد.
- در کاتالوگها عموما از تصاویر و طراحیهای جذاب جهت معرفی بهتر استفاده میشود. در بروشورها معمولا علاوه بر تصاویر، از نقشه شماتیک کالا هم استفاده میشود
در ایران معمولا به اشتباه تمامی راهنماهایی را که به صورت کتابچه و یا با کیفیت کاغذ و چاپ مناسب تهیه شده باشند را کاتالوگ مینامند و تمامی راهنماهایی را که به صورت یک برگی و یا چند لتی، که با استفاده از کاغذهای نازکتر تهیه شده باشند را بدون توجه به محتوای آن، بروشور مینامند.
بعلاوه نوع دیگری از ابزارهای اطلاع رسانی که از نظر ظاهر، شباهت زیادی به کاتالوگ و بروشور دارد، پَمفلت نام دارد که معمولا در کاربرد های فرهنگی، آموزشی، بهداشتی و ... و با هدف اطلاع رسانی عمومی مورد استفاده قرار می گیرد.
آنچه باید در طرح یک کاتالوگ خوب در نظر گرفته شود:
- 1 - خلاصهای از معرفی نام و عملکرد کارخانه تولیدی و شناساندن فعالیت ها در شروع مباحث کاتالوگ.
- 2 - معرفی امتیازات و رتبه های تولید (استاندارد ـ ایزوهای موجود و….)
- 3 - معرفی هرچه بیشتر در خصوص بهترین ساخته ها و خدمات .
- 4 - دادن اطلاعات و راهنمایی صحیح به مخاطب به جهت مشخصات فنی ـ خدمات ارایه شده ـ قابلیت های خاص و وجه تمایز آن نسبت به تولیدات مشابه، چه در تولیدات گذشته کارخانه و یا آنچه در بازار فعلی موجود می باشد.
- 5 - وجود تصاویر و متن نوشتاری در کاتالوگ میزان تصمیم گیری و انتخاب صحیح را برای مخاطب سهل و آسان می کند و اوست که با دیدن و خواندن موارد فوق به زمان انتخاب و تصمیم گیری خود سرعت می بخشد.
- 6 - کاتالوگ دید مقایسهای به وجود میآورد. بدین صورت که مخاطب از بین چند محصول معرفی شده به جهت مدل ـ کیفیت ـ کاربری ـ استحکام و از همه مهمتر هزینه برنامه ریزی شده جهت خرید و غیره، بتواند یکی را که با شرایط او سازگار است انتخاب و خریداری کند.
- 7 - با درج آدرس، تلفن و آدرس اینترنتی، بتواند شناخت بیشتر را برای مخاطب فراهم کند .
از ویژگیهای کاتالوگ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- 1 - قابل حمل بوده و مطالعه آن در زمانی کوتاه، برای مخاطب امکانپذیر باشد.
- 2 - خلاصه گویی و پرهیز از هر نوع افراط در توضیح بیشتر موارد درج شده در کاتالوگ.
- 3 - ارتباط برقرار کردن بدون واسطه با مخاطب.
- 4 - ترکیب تصویر با متن در جهت شناخت بیشتر مخاطب.
- 5 – کاتالوگها به جهت انتقال اطلاعات و موارد ذکر شده در بالا نسبت به پوستر و تراکت فراتر و سنجیدهترعمل میکنند.
- 6 - کاتالوگ و بروشور میتواند در هریک از سه حالت تک رنگ، دو رنگ یا چهار رنگ چاپ شود.
- 7 - محدودیتی برای بکارگیری کاغذ یا مقوا برای چاپ کاتالوگ و بروشور وجود ندارد.
- 8 - همچنین کاتالوگ و بروشور را می توان با انواع روکشها جلوه و جذابیت بیشتری داد.